Foto: Jörgen Johansson
Vår köksbiträdesutbildning med yrkessvenska ger dig som är ny i Sverige grundläggande kunskaper för att arbeta som köksbiträde. Yrkeskunskaperna ska underlätta för dig som studerande att integreras i det svenska samhället. Studierna ska bidra till att du får referenser och lär känna den svenska arbetsmarknaden.
I många yrken är kunskaper om mat och måltider viktiga. Ett köksbiträde kan söka arbete inom bland annat storkök, restaurang, café och livsmedelsindustri. Arbetet innebär allt från kundkontakter och service, till att tillaga enklare maträtter.
Utbildningstiden är på 43 veckor och innebär heltidsstudier.
Kurs | Kurskod | Poäng |
---|---|---|
LIVLIV01 | 100 p | |
HYGHYG0 | 100 p | |
Yrkessvenska för köksbiträden | KGYORI1 | 400 p |
MALMAL01 | 100 p | |
MALMAL02 | 200 p |
APL
I utbildningen ingår sex veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Det innebär att du praktiserar på en arbetsplats inom yrkesområdet. Du får prova på två olika sorters verksamheter under utbildningstiden.
Litteraturlista Här ser du vilka böcker och vilken utrustning som används på köksbiträdesutbildningen.
Betyg från lägst SFI B eller motsvarande. Intresserad av köksarbete. Har du yrkeserfarenhet från köks– eller livsmedelsbranschen är det en merit.
Nästa kursstart är höstterminen 2020. Sista ansökningsdag är 1 maj 2020, därefter i mån av plats.
Här söker du till köksbiträdesutbildningen.
Du gör din ansökan i samarbete med studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.
Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar litteratur och arbetskläder.
För att finansiera dina studier kan du söka studiemedel från CSN (Centrala Studiestödsnämnden).
Läs mer på www.csn.se
Vill du ha mer information? Kontakta Ann-Sofie eller Katarina!
Ann-Sofie Säbom, studie- och yrkesvägledare
telefon 0734-25 36 87, skicka e-post till Ann-Sofie.
Katarina Stigsdotter, utbildningsansvarig
telefon 0729-770017, skicka e-post till Katarina.
Flexvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm
0451-76 20 21
Mejla Flexvux
Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter